blokjes

Kerk en Wereld Jongerenprijs 2020 online event

De Kerk en Wereld Jongerenprijs 2020 wordt op 15 oktober een online event met sprekers en muzikale optredens. Marieke den Braber, voorzitter Kerk en Wereld: “Tot op het laatst hebben we gezocht naar mogelijkheden om het Wereldverbeteraarsdiner te organiseren, juist omdat we veel waarde hechten aan de ontmoeting tussen jongeren en het delen van ervaringen. Maar de verscherpte maatregelen van afgelopen week dwongen ons te kiezen voor de meest veilige optie van dit moment: een online event waar alle teamleden bij kunnen zijn.”

Aanmoedigen 
Een andere reden voor het organiseren van dit online event is dat Kerk en Wereld de prijsuitreiking niet langer wil uitstellen. De commissie wil met de prijzen de wereldverbeteraars ook financieel aanmoedigen te (blijven) werken aan een betere wereld. Dit betekent dat de jury 15 oktober bekendmaakt welke projecten de tien prijzen van € 1.000,- ontvangen. Ook zal de hoofdprijs worden uitgereikt, ter waarde van € 10.000,-.

Wereldverbeteraars
Tijdens het online event komen er diverse wereldverbeteraars aan het woord. Een van hen is Rob Timmerman. Als vrijwilliger ontfermt hij zich over de meest kwetsbare vluchtelingen in Europa. Idealist Lydia Mourik geeft een muzikale bijdrage, net als Jorn en Floortje.

Fonds Kerk en Wereld
Fonds Kerk en Wereld stimuleert activiteiten op het grensvlak van geloof en samenleving. Met de Jongerenprijs wil dit fonds initiatieven steunen die zich richten op jongeren van 12-35 jaar. Ze worden uitgedaagd een groot of klein initiatief te starten dat zich richt op ‘Verbinden’, ‘Christelijk geloof actualiseren en praktiseren’ of het initiëren van ‘Ontmoeting tussen levensbeschouwingen’.