blokjes

Projecten van voorgaande jaren

Stichting Jozef

Kerk en Wereldprijs 2018, prijs €10.000,-

coachen – jongeren – tweede kans – opleiding – stage – baan

Stichting Jozef motiveert en begeleidt 10 jongeren per jaar om kosteloos een opleiding te volgen en om hun persoonlijke doelen te behalen. Iedereen kan een nieuwe start  maken als je maar de kans krijgt!

stichtingjozef.nl

De Kwekerij

Kerk en Wereldprijs 2018, tweede prijs

Bloeiplek – millenials – prestratiedruk – kwetsbare thema’s – ontwikkelingstraject – bloeiklas

Millennials groeien op in een maatschappij waarin ‘prestatiedruk’ niet meer weg te denken is. Ze leven in een wereld waarin alles leuk en succesvol moet zijn. Als gevolg ervaren zij onzekerheid wat gepaard gaat met stress-gerelateerde klachten zoals angst en depressie. Bij de Kwekerij bespreken we kwetsbare en diepere thema’s om zo geduldig te werken aan oplossingen, zo brengen we millennials tot bloei.

kwekerijamsterdam.nl

Frapp

Kerk en Wereldprijs 2018, tweede prijs

App – leerlingen – Fransiscaanse beweging – acties – armoede – vrede

De Frapp van de Franciscaanse beweging daagt jongeren uit zich in te zetten aan de hand van drie thema’s: Armoede, Vrede en Betrokkenheid. Voorbeelden van acties zijn: eet een week lang geen vlees, ga 3 dagen 3 minuten douchen of doe een klus voor iemand. Hoe meer uitdagingen je hebt gedaan hoe mooier de appwereld wordt en je kunt de opdrachten inleveren bij je docent.

franciscaansebeweging.nl/frapp

Moneyfit

Kerk en Wereldprijs 2018, tweede prijs

Moneyfit – jongeren – geldtips – besparen – studeren – werken – wonen

MoneyFit is gemaakt voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. Wij geven je graag tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft binnen de thema’s studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en bovenal geld besparen.

moneyfit.nl